Пожарната: Тестът на системата BG-Alert е успешен

Автор: ИА Фокус
Коментари (7)
20:46 / 17.10.2024
211
Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването на мобилните оператори функционират според очакванията. Това съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в отговор на запитване от БТА във връзка с днешния тест на системата. 

На въпрос защо част от гражданите не са получили известие и съобщение на телефоните си от пожарната обясниха, че най-вероятната причина да не се получи разпространеното тестово съобщение е неактивиран тестови канал на устройствата.

Оттам допълниха, че за получаването на тестови съобщения е необходимо да бъдат изпълнени определени условия като: съвместимост на устройството с технологията Cell Broadcast; минимално съвместима версия на операционната система на устройства с iOs 16.6; устройството да бъде включено в периода на разпространение на съобщение; устройството да не е с активиран "самолетен режим“; устройството да се намира в територия с налично покритие от мрежата на използвания мобилен оператор; устройството да бъде с активиран тестови канал.

В отговор на въпрос при днешния тест колко души са получили известие от системата и колко не са от ГДПБЗН посочиха, че технологията Cell Broadcast за разпространение на съобщения от системата BG-Alert работи еднопосочно и няма обратна връзка до колко устройства и потребители е достигнало.

От главната дирекция отбелязаха още, че тестовете се провеждат по план-график, който се утвърждава от главния секретар на Министерството на вътрешните работи.

Виж коментарите (7)

Още по темата (23):
16.10.2024 Утре тестват BG-Alert: Възможно ли е да не получим известие?
29.11.2023 Тестваха BG-ALERT
29.11.2023 Днес е националният тест на BG-ALERT
22.11.2023 Вижте къде тестват BG-ALERT днес 
21.11.2023 Без паника! Тестват системата BG-ALERT в Бургас
15.11.2023 Пореден проблем с тестването на системата BG-ALERT: Мъж получи над 1000 известия, телефонът му блокира
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).