Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Появиха се непоказвани досега снимки на Нотариуса
Автор: Екип Burgas24.bg 09:48 / 12.09.2024Коментари (0)1016
Неизвестни досега снимки на поръчково убития Мартин Божанов-Нотариуса излязоха в медийното пространство. Соченият за човека, държал съдебната система в джоба си, се е глезил с тузарски возила, които е паркирал винаги пред SS club.

На едната снимка се вижда, че влиза в белия си мерцедес, който е спрян точно пред печалноизвестния клуб, в който се твърди, че Божанов е въртял всякакви сделки и схеми с прокурори и съдии. Немското возило е в порядъка на 100-150 бона. Фотосът е от преди няколко години, в пика на дейността на Нотариуса и на магистратския клуб.

На другата снимка се вижда, че Нотариуса е застанал пред "Нисан" GTR, а върху номера на колата е сложена табела, която гласи "...fashio...". Краката на Божанов закриват първите и последните букви от табелата. Снимката е направена в София, също преди няколко години. Защо е скрит номерът, остава загадка, възможно е колата да е била на някакво изложение. Този "Нисан" също може да мине 150 хилядарки. Дали тези коли са останали в семейството на Божанов, на дъщеря му или на големия му син, не е ясно.

Нотариуса бе разстрелян на 31 януари тази година пред дома си в столичния квартал "Горна баня". След мократа поръчка държавата се разтресе из основи, защото лъсна мащабната му схема, която държи десетки, даже може би стотици прокурори и съдии в джоба си със секскомпромати и друг вид изнудвания. Божанов бе брутално пребит, като се позова на няколко мнения на патолози и лекари, след което е убит с изстрел в главата.

По мнението на медиците, които пожелаха да не им се споменават имената по обясними причина, от снимките ясно личи, че Нотариуса е налаган с предмет, който e бил леко заострен или в края на който е имало разширение.

Според лекарите, с които "България Днес" разговаря, побоят върху Нотариуса е бил сериозен и е нанесен, преди да бъде убит, защото иначе по лицето на жертвата не би трябвало да има кръв, отоци и синини. Те не се появяват, ако боят е нанесен постмортем. Божанов бе със счупен нос, с няколко фрактури на черепа и с отоци по лицето. Възможно е Нотариуса да е бит с приклада на пистолета, с който впоследствие е убит. Нотариуса има и фрактура на темпоралната кост, тоест на слепоочието, която няма как да стане от куршум, освен ако не е от упор. Това е изключено, защото няма следи от нагар по слепоочието на Мартин Божанов.

След като е пребит, Нотариуса е застрелян с един куршум в главата. Това навежда на мисълта, че убиецът най-вероятно е бил над жертвата си, когато е дръпнал спусъка. В момента официалната информация гласи само, че убийството е било поръчано, а извършителят му е професионалист.

Към този момент разследването за мократа поръчка все още тече, но според запознати със случая убийството няма да бъде разкрито. Криминалистите разполагат само с колебливи показания на няколко свидетели, както и със записи от охранителни камери пред дома на Нотариуса, на които лицето на килъра не се вижда и не може да се сравни с базата данни на МВР. Засега няма яснота около разследването, а убийството на Нотариуса тъне в мистерия. В същото време гръмките закани и обещания, че дейността на Нотариуса ще бъде разнищена и подобни скандални практики ще бъдат прекратени, не доведоха до нищо.



Още по темата: общо новини по темата: 195
08.09.2024 »
17.08.2024 »
15.08.2024 »
15.08.2024 »
14.08.2024 »
08.08.2024 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Мигрантски натиск към България
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: