Повдигнаха обвинение на 79-годишния мъж убил съпругата си

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
15:01 / 05.01.2024
667
Повдигнаха обвинение за убийство на 79-годишния мъж убил съпругата си във Видин, предаде "Фокус“. Мъжът, остава в ареста за срок от 72 часа, с прокурорско постановление, съобщи за "Фокус“ говорителят на Окръжна прокуратура-Видин прокурор Владислав Влашев. Той допълни, че в понеделник държавното обвинение ще поиска от съда постоянна мярка "задържане под стража“ за обвинения в убийството на съпругата си възрастен мъж. Предстои назначаване на поредица от експертизи за установяване  психичното състояние на обвиняемия, допълни прокурорът.

Трупът на над 70-годишната жена, с множество травми по тялото и главата, бе открита вчера по обяд в дома си във видинския ромски квартал "Нов път“, след получен сигнал за мъж, стоящ с окървавени ръце пред къщата си, съобщиха днес ОДМВР-Видин. Полицията е задържала 79- годишния  мъж, който е с психично заболяване и е съпруг на убитата, съобщиха от полицията.

По неофициална информация 79-годишният мъж, е известен в квартала като Мемед, а името му е Кольо Денев. Убитата жена е негова съпруга и се казва Теменужка. Смъртта й най-вероятно е настъпила в следствие на жестоки удари по главата и тила. Работи се по версията, че убиецът й е удрял главата на жената в пода на стаята. След извършената аутопсия вчера е установено, че смъртта й е настъпила 48 часа преди аутопсията. Това означава, твърдят полицаи, че тя е била убита най -вероятно на 2  януари т.г. , близо два дни по-рано от откриването на трупа й.

Съседи на убитата жена, разказват, че когато 79-годишният мъж вчера е излязъл и стоял с окървавени ръце пред къщата си на техните въпроси, какво е станало, какво си сторил, той отговарял, че нищо не се е случило. Чак при идването на униформените и откриването на трупа на съпругата и арестуването му,  съседите разбрали за жестокото убийство.

Паметливи припомнят, че новата 2023 г. за Видинско започна също с жестоко убийство. Тогава двама непълнолетни младежи пребиха в първият ден на новата година 59-годишен мъж в дома му в село Гъмзово, за това, че не харесали шишето ракия, която им бил продал и си искали парите обратно. Съдът през ноември м.г. призна за виновни  Клаудио Славчев и Николай Господинов за това, че на 1 януари 2023 г. са умъртвили 59-годишния мъж с множество удари с крака и ръце, нанесени с голяма сила и жестокост в областта на главата, шията и гръдния кош. Двамата непълнолетни убийци получиха присъда от 10 години "лишаване от свобода“ при първоначално общ режим.

Сега новата 2024 г. за областта отново започва с поредно жестоко убийство.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).