Посегнаха физически на общински съветник в София: Единият вади спрей, почва да ме пръска в очите и започват удари

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:58 / 08.12.2023
1388
Независимият общински съветник в столицата Иван Алексиев е бил нападнат и бит от две неизвестни лица. Това разказа той за "По света и у нас". Нападението е станало вчера, близо до дома му в квартал "Люлин". Според Алексиев зад нападението стои партия "Възраждане". Той стана общински съветник благодарение на " Възраждане", но след това напусна партията с мотив - непреодолими различия с ръководството.

Нападението станало по обяд. Иван Алексиев разказа, че се връщал у дома след заседание на Столичния общински съвет. Пред съседния вход го заговорил приятел, Алексиев спрял и след малко видял двама маскирани мъже да вървят към него.

"Единият вади спрей, почва да ме пръска в очите и започват удари, аз се опитвам да се махна, пак бях напръскан, пак удари. Дядото се развика, тука една жена се развика от първия етаж, викаше мъжа си - "Ще го убият момчето, излез!", разказа Алексиев пред БНТ.

Излезли съседи и нападателите избягали. Единият бил с мотоциклетна маска, другият - с шапка с козирка. Алексиев е освидетелстван в болница със счупен нос, охлузвания и кръвоизливи по лицето. Според него нападението е дело на бившите му съпартийци от "Възраждане", защото станал независим общински съветник заради различия с ръководството.

"Защото в общи линини не се отказах от общинския съвет. Отказах се от парламента, естествено, имах някакви заплахи, които тепърва сега ще ги входираме в районното и не мога да кажа повече. Просто не очаквах, че това ще се случи".

Деян Николов, председател на групата на "Възраждане " в Столичния общински съвет, написа във Facebook:

"Позицията на "Възраждане" по този въпрос е ясна и категорична. С източника на клеветите ще се видим в съда. Поднасяме извиненията си на избирателите ни, че човек с подобно поведение е попаднал в листите ни за общински съветници".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).