Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Половината българи се обличат с употребявани дрехи
Автор: Екип Burgas24.bg 09:51 / 30.08.2012Коментари (7)695
По 800 тира с употребявани дрехи, или около 10 000 тона влизат в страната ни на месец. Това съобщиха от Националния съюз на вносителите и търговците на дрехи втора употреба в България.

По данни на "Галъп интернешънъл" 41 на сто от българите пазаруват употребявани дрехи. По сметките на браншовиците обаче този дял е 50 на сто, но българите не си признават. Факт било обаче, че хората у нас все повече купували дрехи втора ръка. Сред тях имало и заможни клиенти, които безпогрешно разпознавали истинските маркови стоки и купували оригинали на световноизвестни дизайнери на една десета от цената им. Те пазарували и аксесоари като чанти, шалове, ръкавици. Богаташите били сред специалната клиентела на някои вериги за дрехи втора ръка и получавали лична информация какви стоки са пристигнали.

Сред клиентите им са и популярни актьори, които подчертават, че не робуват на клишето да са винаги по най-скъпите места, твърдят търговците. Около 16 на сто от клиентите разчитат именно в тези магазини да открият високо качество. Въпреки това за близо 70 на сто от купувачите цената е водеща. Вторият мотив е доброто съотношение качество-цена и на това се основават половината купувачи.

По-качествените дрехи се купуват с етикети със самостоятелна цена, но преобладаващата част се плащат на килограм. Така хубаво зимно вълнено палто, може да излезе 15 лв. за модел, който в магазините е около 150-200 лв. Летни потници и фланелки може да излязат по левче за бройката.

За редовните клиенти денят на доставка на стоките е време и за разтоварване. Те се нареждат на опашка около час преди новите пакети да бъдат отворени и после на спокойствие ровят из закачалките и големите кошове, обясняват търговците на стари дрехи.

Демографският анализ, представен от съюза показва, че платежоспособността на хората, които купуват такива дрехи, почти не се различава от общия профил на останалите българи и така тези дрехи са предпочитани от хората с ниски и средни доходи.

От бранша подчертаха и колко полезен е техният бизнес. Според тях всеки закупен килограм дрехи втора употреба пести по 5,9 кг CO2 и 5448 литра вода. Така годишно се икономисали милиони тонове отпадъци и се намалявал детският труд в Азия.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Нали всеки ден скача цената на бензина и по Бойковите магистрали ще се движат чужденците,мутрите и мухите ,а това ,че сме лош материал и сме народ втора употреба ще дойде време нацията да си каже тежката дума.
+4
 
 
ами замислете се! Купуваме коли втора употреба, жилища - втора употреба, тогава какво пречи да купуваме и дрехи втора употреба. Да не би употребяваните автомобли, които караме да са по-качествени от употребяваните дрехи. Еми, че то целият свят ни е взел за втора ръка хора. Жалко е че не защото ни се иска и/или ни харесва пазаруваме дрехи - second hand, а защото сме принудени. И всичко това, за да се впишем в едно общество, в което модата се определя от шепа фолкаджиики и мутри, а заплатите ни са като на държава от третия свят.
+2
 
 
и аз 4есто ходя в тези магазини,ако купя нещо ново от магазин и още след първото пране и обли4ане или полу4а алерги4ен обрив,или оцветяване,то по-добре нещо по-изгодно като цена и по-добро като ка4ество,а и познавам доста хора с пари и възможности,които не се срамуват да ровят в кошовете в тези магазини
+9
 
 
На всеки му се иска да живее нормално : да ходи на работа , да получава заплата достатъчна , с която са се изхранва, да плаща сметките си , да купува лекарства ,да си купува нови дрехи и коли. Но не става ,мъчим се да оцеляваме , а живота от ден на ден става по-скъп и по-скъп , а доходите ни стават все по-малко и по-малко ! /много хора нямат и никакви доходи /.
Когато изгубиш спомените си,губиш и душата си...
на 30.08.2012 г.
+10
 
 
Господата управляващи са ни наложили такъв стандарт на живот,втора че даже и трета употреба..
Aнонимен
на 30.08.2012 г.
+8
 
 
като сме нация втора употреба скоро може да станем и трета
+16
 
 
То 80% от българите живеят живот втора употреба , а какво остава за дрехите...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: