Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превръща в аналог и медиен близнак на Доган

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
22:01 / 23.09.2024
365
Случващото се в т.нар. "ляво“ е намиране на работа и влизане в заглавията на една определена група хора, които никой вече не брои за фактори в политиката в България. Процесът на обединение и изкристализиране на лявото засега е необнадеждаващ. Това каза политологът Любомир Стефанов в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“.

По думите му лявото в България не е истински ляво, тъй като не е концептуализирано като такова. "Не е ясно кое е ляво, защо е ляво и кои са левите хора, на които то говори. И накрая стигаме до въпроса кой да стане депутат, което опорочава цялата идея. Затова смятам, че това обединение по същността си може и да е добро намерение, но когато не почива на програма, на конкретика, на ясни цели, а битува някъде между миналото и неясното бъдеще, си носи проблемите“, коментира политологът.

Според него опитите за включване в листите на "БСП – Обединена левица“ на разпознаваеми лица като Евгени Минчев и доц. Наталия Киселова е ясно отражение на липсата на същностно самоопределение. "Всеки един от тези кандидати има биография и нещо, с което да допринесе. Но когато липсва цялостен съграден разказ и всичко изглежда съшито с бели конци, нещата логично стигат до този край и не е ясно въобще защо са се събрали“, коментира Любомир Стефанов.

Обявеното от Ваня Григорова намерение за създаване на нов политически субект според политолога е закъсняло. "Целта на г-жа Григорова остава неясна. Ако е искала да участва в изборната надпревара, трябваше да се сети малко по-рано да направи това. Възможно е и да не се е получило нейното припознаване и включване в лявото обединение и поради това тя, разочарована или пък възпламенена, че има ниша, която да напълни, дава гласност на тези свои идеи. Не знам как ще свърши това, но на този етап в тези избори тя няма да постигне ефекта, който търси“, смята Стефанов.

Той отбеляза, че трима от водачите на ГЕРБ са кметове – в Смолян, Бургас и Стара Загора. Водач на листата на "ДПС – Ново начало“ в Кърджали също е кметът Ерол Мюмюн. "В това няма никакъв проблем – технически и юридически е изрядно, но е твърде прозаично защо се прави. Не виждам как те изоставят кметските си столове, на които имат право още три години, и стават депутати. Но да кажем, че е стратегически ход в дълбочина“, коментира политологът.

Любомир Стефанов заяви, че не си представя нито Слави Трифонов, нито Ахмед Доган на депутатската банка. "Ако са имали желание – възможности много. Ако наистина са решили да бъдат лидери от първия ред, може и да стане, но каква би била ролята на Станислав Трифонов на първия ред – същата като на Ахмед Доган. Загадка е за мен. Трифонов се превръща в аналог и медиен близнак на Доган. Не разбирам целите, не разбирам защо сега и защо не преди два или три парламента назад“, каза той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (316):
23.09.2024 "Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов повежда в два района
23.09.2024 Бойко Борисов: Кметовете са в листите, за да покажем, че ГЕРБ иска, може и ще управлява
23.09.2024 С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се регистрира в Бургас за предстоящия вот
23.09.2024 Ваня Григорова с намек за политическото си бъдеще
22.09.2024 Калин Стоянов: Приех сериозно отправената покана от Делян Пеевски
22.09.2024 Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...
Европейката комисия отпуска спешно близо 11 млн. евро за българск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).