Политически анализатор: Играта с "Лукойл" ще ни направи зависими от доставки на газ, нефт и ток през Турция, печелят хищни частни икономически интереси

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:17 / 19.11.2023
1466
Играта с "Лукойл-Нефтохим" ще ни направи зависими от доставки на газ, нефт и ток през Турция, печелят хищни частни икономически интереси. Такъв анализ на ситуацията с опита за отнемане на дерогацията направи във Фейсбук политическият анализатор Калина Андролова.

Ето какво пише тя:

Рафинерията "Лукойл-Нефтохим“ е изключително апетитна за придобиване и най-активните играчи срещу "Лукойл-Нефтохим“ изобщо не търсят някаква измислена икономическа справедливост. А осъзнават принудителната промяна на енергийните транспортни коридори за Европа и настояват да се възползват от формалната истерия срещу руския нефт, като опитат да придобият рафинерията.

Използват класическия похват, който се използва в такива случаи – системен тормоз от страна на държавата, медийно очерняне и непрестанно възпрепятстване на нормалната дейност на компанията. Вече сме виждали това и при други външни собственици на бизнеси тук, които са буквално изгонвани от нашите вътрешни хищници.

Унищожаването на пазарната среда, използването на институциите като бухалка за изземване на бизнеси произвежда в милата ни родина забележителни форми на политически и икономически упадък. Вече сключихме договор с Турция, с който искаме да получаваме руски газ през турската система. По отношение на рафинерията в Бургас се движим по пътя на Италия, където преди да бъде продадена рафинерията, държавата беше поела управлението.

Ако в "Лукойл-Нефтохим“ бъде въведен държавен управител, за което толкова много настояват някои партии, е твърде възможно инфраструктурата на рафинерията да бъде ползвана само за складове и претоварване на нефтопродукти.

И откъде ще дойдат тези нефтопродукти? Отговорът е: от Турция. Кой е най-големият вносител на нефт в Турция?! Русия, разбира се. Тоест политическата ни власт много скоро ще постави България в пълна зависимост от доставките на газ, на бензин и дизел, а след затварянето на въглищните централи и на електроенергия от Турция. И ще го направи с ясното съзнание, че участва някъде по веригата с лични и частни икономически ползи.

Виж коментарите (0)

Още по темата (195):
31.07.2024 България влиза като страна по дело на "Лукойл" в съда на ЕС заради глоба от 68 милиона лева
30.07.2024 Гръцки бизнесмен, близък до Тръмп и с връзки в САЩ, влиза в надпреварата за закупуването на "Лукойл Нефтохим Бургас"
25.07.2024 "Лукойл" може да предприеме голяма стъпка, свързана с рафинерията си в
Бургас
23.07.2024 ЕК с важна информация за решението на Украйна да спре доставките на
"Лукойл"
15.07.2024 Вижте колко милиона дължи "Лукойл" на държавата за свръхпечалба през юни
30.05.2024 Евтин ли е бензинът у нас?
Още новини от Национални новини:
Не прибирайте банските в дълбокия гардероб
Електронните извинителни бележки на учениците се издават в деня н...
ВАС остави без разглеждане жалби на ДПС срещу решения на ЦИК за р...
Драгомир Драганов: Няма данни за пострадали или разрушения в Русе...
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София
Земетресение от 5,2 по Рихтер в Румъния е усетено и в Северна Бъл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).