Погнаха Ершов за заплаха за убийство

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:52 / 03.06.2011
1510
Прокуратурата повдигна обвинение на скандалния олигарх Денис Ершов за заплаха за убийство и побой над охранител. 

Бизнесменът е бил извикан на разпит на 1 юни в 4-то районно в столицата. След като дал показания по случая, Ершов се сдобил и с две обвинения - за причиняване на лека телесна повреда и за заплаха за убийство, отправена към длъжностно лице. Заради тези престъпления олигархът е с наложена мярка за неотклонение подписка.

Ако съдът го признае за виновен, Ершов може да получи до 5 години затвор.

Пребитият охранител Валентин Иванов обясни, че проблемът с Ершов започнал на 12 февруари. Тогава 48-годишният гард бил на смяна в централния офис на "Петрол". Няколко часа след като започнал работа, бизнесменът пристигнал в двора на компанията с личния си автомобил "Порше Кайен" и с шофьора си Явор Илиев, който бил и лична охрана на скандалния олигарх.

"Ние имаме списък, в който е описано, че тази кола и Илиев нямат право да влизат. Затова отказах да ги пусна. Наложи се Денис Ершов да върви пеша. Тогава направи знак като пистолет с ръка, сложи си пръстите на челото ми и каза:

Ще те застрелям в десетката обясни охранителят. Оттогава още няколко пъти му повтарял, че ще го убие, защото го изложил пред всички служители на "Петрол", като го накарал да върви пеш.

Още по-скандално поведение олигархът демонстрирал няколко седмици по-късно, когато нахлул в офиса заедно със зет си Арарат Кедилерли и още двама души. Дежурният охранител Ивайло Кирилов обяснил на олигарха, че може да пусне в сградата само него и роднината му, но не и двамата му придружители.

Ершов побеснял и започнал да псува и да вика. Обърнал се и ритнал Кирилов в лявата ръка, повалил неговия колега Христо Цветков и започнал да го души.

По време на мелето пострадали общо 6-има служители на охранителната фирма, която пази "Петрол" АД. Всички те са си извадили медицински удостоверения и са подали жалби за побоя в 4-то РПУ в София.

"Първо ме би около 2 ч след полунощ. Удряше ме в раменете и шията. После, около 3,15 ч, отново слезе при нас и ме налагаше в корема, последно в 6 ч призори се повтори същото. Казваше ми, че съм неговата черна точка и ще ме убие", разказа Иванов.

Според служители на компанията олигархът често пристигал видимо пиян и буйствал в офиса на дружеството. Освен това оставал да спи в кабинета си в централния офис на "Петрол" и тормозел служителите с нетрадиционни желания и капризи. Постоянно мъкнел всякакви съмнителни типове със себе си, които също се държали грубо с персонала.

"Страх ме е, че ще ме убие. Затова помолих шефовете да ме преместят на друг обект. Аз имам жена и две деца, които са осиновени, ако нещо стане с мен, няма кой да ги гледа", каза вчера пред "Монитор" Валентин Иванов.

За да се спрат вахканалиите на Ершов, съдружникът му Митко Събев издал заповед в компанията да не се допускат външни лица.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).