Подробен график на почивните дни през 2024 г., вариантите за дълга почивка не са много

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
19:56 / 27.12.2023
1001
И добри, и лоши са новините за почивните дни през идващата високосна 2024 г.

Догодина Великден почти съвпада с Гергьовден, поради което губим един от обичайните дълги уикенди покрай официални празници. Великден ще е на 5 май и така почивните дни ще са същите, които ни се полагат и за Гергьовден, като самият Гергьовден е в понеделник и съвпада с втория почивен ден на Великден.

Другите празници са разположени сравнително добре за дълги уикенди, макар и да става дума за тридневна почивка, а не четиридневна.

Според Кодекса на труда, когато един официален празник съвпада със събота и/или неделя, първият работен ден след него е почивен.

3 март се пада в неделя през 2024 г., поради което почивен ще бъде и 4 март. Така, след новогодишните празници, това ще е първият дълъг уикенд.

1 май се пада в сряда, след което Разпети петък е на 3 май и с него започват почивните дни за Великден и Гергьовден. Те ще са от 3 май, петък до 6 май, понеделник включително. 24 май се пада в петък, поради което това ще е вторият дълъг уикенд за месец май.

Следващите официални празници идват, разбира се, през септември. Денят на Съединението - 6 септември, се пада в петък, поради което почивните дни тогава ще са три. Денят на Независимостта - 22 септември, пък е в неделя, което ще донесе още един почивен ден на 23 септември, понеделник. Така и през септември ще имаме два дълги уикенда.

Коледните празници през 2024 г. се падат по средата на седмицата - Бъдни вечер е във вторник, а вторият ден на Рождество Христово е в четвъртък, 26 декември. По средата на седмицата ще се падне и първият официален празник на 2025 г. - 1 януари, който ще е в сряда.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).