Почина голям преводач, редактор и полиглот

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:50
331
Почина големият преводач, редактор и полиглот Иван Б. Иванов. Новината съобщиха в социалните мрежи негови близки и колеги

Иван Б. Генов (р. 1956 в София) завършва класическа филология в СУ "Климент Охридски“ и специализира византология в Мюнхен. Бил е преподавател по старогръцки и латински език и антична култура в Класическата гимназия в София, където е бил и зам.-директор, и е преподавал гръцка палеография в СУ.

През 1991 - 1995 е официален преводач на Посолството на Република България в Атина, като след това остава в Гърция на частна практика до 2000 г. От 1991 до 2015 г. е официален преводач на правителствата на България и Гърция на всички нива.

Генов бе полиглот. Работил е дълги години като преводач и редактор на художествена литература, основно от и на новогръцки, както и от немски език. Занимава се активно със старогръцката митология, като е редактирал из основи класическия труд "Старогръцки легенди и митове“ на Н. А. Кун.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Километрично задръстване на магистрала "Тракия"
Верижна катастрофа на АМ "Тракия", има пострадали
Катастрофа с ТИР на магистрала "Тракия"
МОСВ: Няма превишаване на показателите при полевите измервания на...
Край на късите ръкави! Идва серозно захлаждане!
Създават денонощни екипи за деца в риск към дирекциите "Социално ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).