По четирима се борят за едно свободно място в армията

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:34 / 16.12.2013
487
Средно по четирима се борят за едно свободно място в армията. През септември МО обяви конкурс за 370 места в пехотата. За 350 от тях в поделенията в Карлово, Казанлък, Стара Загора и Ямбол този месец са се явили 1346 кандидати.

Най-голям наплив за професионална военна служба е имало в Ямбол, където за едно позиция са се борили по 6 души. В Стара Загора документи за 50 вакантни места са подали 191 мъже и жени. Три пъти повече са кандидат-военните от свободните позиции в 61-ва стрямска механизирана бригада. За работа във военните формирования в Казанлък и Карлово пък са се явили 786 кандидати, а обявените места са били 235.

На фона на недостига на щикове в Сухопътните войски съкращенията в армията ще продължат и догодина. Според плана за развитие на въоръжените сили до края на 2014 г. трябва да бъдат съкратени 2000 военнослужещи и цивилни служители от системата. Администрацията на МО също ще бъде намалена с около 80 души.

Същевременно в бюджета на ведомството за 2014 г. не е предвидено увеличение на заплатите. Парите за храна обаче ще се увеличат от 60 лв. на 90 лв. От догодина ще бъде въведен и нов регламент за използване на жилищния фонд към министерството. На служителите ще бъдат предлагани само апартаменти, които не се нуждаят от основен ремонт. В случай че военните не приемат офертите, те няма да губят компенсационните суми за свободен наем, както е в момента.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Голям пожар на 30 км от Пловдив затвори магистрала "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).