Петгодишните остават в училище

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
13:31 / 05.10.2013
444
Предучилищната подготовка остава задължителна за петгодишните. Това съобщи вчера министърът на образованието Анелия Клисарова. Тя обясни, групите от 5-годишни деца в школата ще продължат да съществуват и няма да бъдат закривани.

"Продължава политиката към петгодишните, но ще се борим за по-добри условия в училищните групи, искаме да създадем максимално добри условия за децата, подчерта образователният министър. По отношение на петгодишните образователното министерство ще продължи да спазва закона, обясни Клисарова.

Ден по-рано шефката на образователната комисия Ваня Добрева предложи петгодишните деца да не посещават училище, а само детска градина. Мотивите й бяха, че не може толкова малки хлапета да са под един покрив с 19-годишни абитуриенти и че в училището няма условия за отдих и почивка на петгодишните. До коледните празници се очаква новият закон за училищно образование да влезе за разглеждане в просветната комисия в парламента, обяви още Анелия Клисарова. Тя каза също, че ще поиска повече средства за образование през следващия бюджет - 4% от БВП.

"Мисля, че образованието е приоритет не само на правителството, но и на цялото общество, и ще се борим за повишаването на бюджета, но за мен е важно бюджетът да бъде свързан с политиките, които ще си постави министерството, важно е как ще вложим средствата, които ще получим и какъв ще бъде ефектът от тях. Министерството трябва да заложи на 3-4 политики, които да бъдат реализирани, за да не разпиляваме средствата. Около 4%, дай Боже да се случат", каза още Анелия Клисарова.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Експерт: Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).