Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пет кораба чистят морето ни при нефтен разлив
Автор: Екип Burgas24.bg 16:44 / 23.03.2012Коментари (1)588
© Impact Press Group
При тежки нефтени замърсявания в нашата акватория на Черно море разчитаме на два български специализирани кораба, като единият от тях скоро ще бъде на пристанище Варна. Имаме възможност да очакваме помощ от кораб в Констанца и още два чужди кораба в Пирея и Кипър, които са в постоянна готовност 24 часа и могат да пристигнат. Това каза шефът на "Морска администрация" капитан Сергей Църнаклийски на финала на международната кръгла маса на тема "Добри практики" в хуманитарното морско спасяване, която се проведе във Варна под патронажа на еврокомисар Кристалина Георгиева.

За възстановяването на Националната морска спасителна служба (НМСС) настояват в меморандум участниците в кръглата маса. Според тях НМСС освен нейните функции задължително трябва да поеме и защита на морето от замърсяване по линия на корабоплаването.

Участниците в кръглата маса се обединиха и в искането си за възстановяване и въвеждане в експлоатация на многофукционалния спасителен кораб "Перун" и спасителен влекач "Мизар" и извеждането им от състава на ДП "Пристанищна инфраструктура", което не е с осигурен бюджет за ремонта и поддръжката им.

Меморандумът ще бъде пратен до президента на Република България, до НС и до премиера. В работата на кръглата маса взеха участие депутатът от ГЕРБ Димитър Атанасов и бившият депутат Свилен Крайчев, който сега е в Истанбул като наш представител в Асамблеята на Черноморското икономическо сътрудничество.

Форумът отчете и приноса на БУЛСАР, която е напълно доброволческа организация, но активно участва в националната система за морско спасяване. Без държавна финансова подкрепа тя обаче вече не може да се включи в спасителните акции, защото никой не възстановява разходите, извършени с лични средства на доброволци.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.03.2012 г.
0
 
 
Отново смях в залата!!! Кораби за борба с нефтени разливи базирани във варна, после ще чакаме от констанца че накрая и от гърция и кипър. ГОСПОД ДА ПАЗИ БУРГАС И ПРЕКРАСНИЯ МУ ЗАЛИВ ОТ ИСТИНСКИ НЕФТЕН РАЗЛИВ. А тези смешници трябва да бъдат изтръгнати от морския бранш тотално!!! Най малко защото като базираш кораб за борба с петролни разливи трябва първо да погледнеш от къде минава петрола... НАЛИ????
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: