Педиатри: Вирус в ухото масово разболява децата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
11:39 / 04.10.2011
745
Вирус в ухото масово разболява децата, алармираха педиатри. Болестта започва като леко неразположение, но после инфекцията обхваща гърлото и ушите. Времето вече е непостоянно, а и хлапетата играят с общи играчки, обясниха джипита. Най-много боледуват децата, които сега тръгват на градина и имунната им система няма защита. Групите в градините олекват с 2-3 деца на ден, разказаха от забавачките.

Експерти съветват малките деца да се ваксинират с противогрипна ваксина. Допълнителен риск е, че не са се срещали с грипните щамове, които вече трета година са причина за грипни епидемии. За да се ваксинира, детето трябва да е напълно здраво и да няма оплаквания през последните 10 дни.

Родителите да чистят нослетата на децата, за да не се стича секретът назад по евстахиевата тръба и заразата да обхване цялата носоглътка, съветва д-р Румяна Илиева от ДКЦ 12 в столичния квартал "Люлин". Колежката й д-р Саша Порязова, специалист по педиатрия от ДКЦ 5 в кв. "Мусагеница", пък допълни, че е редно родителите да дават на малчуганите си хомеопатични лекарства за засилване на имунната система. Много ефикасен бил прополисът с ехинацея. В аптеките има и детски хомеопатичен препарат, който обаче трябва да се пие в продължение на 3 месеца.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).