Падат пътните блокади край Гълъбово 

Автор: Рени Атанасова
Коментари (0)
16:56 / 05.06.2024
1232
Неслучайно сме тук. Исках лично да се убедя какъв е проблемът и да видя, че стартира всичко, което и на документи вече е възможно. Това каза служебният премиер Димитър Главчев, който посети блокадата на пътя Русе - Свиленград до ТЕЦ "Брикел", предаде репортер на "Фокус". Председателят на инициативния комитет "Обручище завинаги" инж. Тенчо Кайряков обяви, че пътната блокада в района на международния път Русе - Свиленград, в района на Брикел, ще бъде вдигната.

Служебният министър на регионалното развитие и благоуствройството Виолета Коритарова каза, че днес разрешението за строеж е факт. "В петък ще бъде в Държавен вестник, от вторник имаме фронт за работа, и ще започне ремонтът, който ще е с продължителност 540 дни, за приблизително 20 млн. лева, участъкът е 15 км и 700 метра. Парите са осигурени в инвестиционната програма на Агенцията за пътната инфраструктура“, увери регионалният министър Коритарова като посочи, че процесът по ремонт за пътя е необратим.

Участъкът е построен преди повече от 45 години и не е основно ремонтиран. След като близо 2 години се бави издаването на необходимите документи, служебното правителство успя да ускори процедурата и разрешението е факт, така че да могат да започнат реалните ремонтни дейности. 

"След вчерашната среща на председателя на агенция "Пътна инфраструктура“ с протестиращите направихме всичко възможно, събрахме и последното съгласувателно писмо, което беше необходимо, прегледахме документацията и днес разрешението за строеж е факт“, съобщи министър Коритарова.  

Кметовете на общини в района и инж. Тенчо Кайряков, председател на Инициативния комитет "Обручище завинаги“, който е организатор на протеста, специално благодариха на премиера Димитър Главчев и министър Коритарова за бързата реакция.

По целия участък ще бъде положена 2 пласта нова асфалтова настилка, като на места ще се обнови пътната конструкция. Ще бъдат ремонтирани три големи съоръжения – мост над дере, мост над р. Соколница и ж. п. надлез в с. Обручище, както и 32 водостока. Предвижда се изграждането на банкети с ширина 1 метър по дължината на открития път и края на населените места, където няма предвидени бордюри. Там, където ще се подменят бетонови бордюри, засегнатата тротоарна настилка ще бъде възстановена. Ще бъде запазен съществуващият габарит на пътното платно.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
05.06.2024 Блокадите остават докато не започне ремонт на пътя Гълъбово-Мъдрец
Още новини от Национални новини:
Не прибирайте банските в дълбокия гардероб
Електронните извинителни бележки на учениците се издават в деня н...
ВАС остави без разглеждане жалби на ДПС срещу решения на ЦИК за р...
Драгомир Драганов: Няма данни за пострадали или разрушения в Русе...
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София
Земетресение от 5,2 по Рихтер в Румъния е усетено и в Северна Бъл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).