ПП "Величие": Ще правим разузнаване с бой, ще бъркаме в държавната кухня, за да видим на какво мирише гозбата, сготвена отвътре

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
21:05 / 10.06.2024
1663
Ние в момента не знаем кой кой е – ще правим разузнаване с бой. Влизаме в парламента, няма да се информираме от медиите, а ще бъркаме в държавната кухня, за да видим на какво мирише гозбата, сготвена отвътре. Това заяви Николай Марков от "Величие“ пред bTV за бъдещата работа в Народното събрание. 

"Ние не определяме дали да има или да няма правителство. Не виждаме с тези хора да имаме общи точки – с първата или втората политическа сила“, каза идеологът на движението Ивелин Михайлов.

В същото време Марков допълни, че ако бъдат поканени на разговори за съставяне на правителство, те ще отидат, защото е "част от политическата култура“.

По думите и на двамата партия "Величие“ се е появила преди два месеца "когато нещата в държавата излязоха от контрол“. Сега имат около 1000 партийни члена.

На въпрос дали са очаквали подобни резултати, Марков и Михайлов отговориха така – "Ние не работим с очаквания, ние знаем какво ще се случи“.

"Подходът ни към бизнеса и политиката е много професионален. Провели сме вътрешни анкети, имаме групи. Ние имаме контрол върху това, което правим“, каза Марков. 

Според Михайлов партията са очаквали между 0 и 15% подкрепа от избирателите, в зависимост от свършената работа. Партия "Величие“ 24 000 последователи в YouTube, 14 000 във Фейсбук, 6000 в ТикТок и над 2000 в Телеграм. 

"Печелим хората с истината. Досега им говорят все красиви неща, ние сме хора на действието. Много дела сме свършили като различни организации“, заяви Ивелин Михайлов.

В същото време Марков подчерта, че партията е заложила и на традиционни средства в кампанията си – обиколили са 50 града в страната, където са направили отворени срещи с избиратели, пътували са до Англия, Германия и Австрия. Залите за събитията са платени с пари от дарители.

Като основна идея за своето участие в предстоящото Народно събрание "Величие“ сочат "осветляване на начина, по който се управлява държавата“

"Имаме ноухау, технология. Политически процеси се осветляват с документи от държавни институции“, коментира Николай Марков.

На въпрос дали депутати и министри трябва да могат да имат двойно гражданство, Николай Марков коментира, че вероятно щяха да подкрепят такова решение.

"Нашите сънародници не трябва да са изключени от политическия живот в страната“, смята той.

На въпрос дали държавните регулатори трябва да се избират с две трети мнозинство, Марков коментира, че след като темата е сринала държавното управление, то явно там има проблеми.

На въпрос как определя случващото се в Украйна, Ивелин Михайлов заяви, че това е война, а не специална операция или конфликт. 

А дали България трябва да помага на Украйна във войната с Русия, Михайлов каза така – "Нямаме възможност да помагаме. Ние нямаме средства. Ние сме невръстно дете в политиката, защото сме унищожена държава“.

Виж коментарите (1)

Още по темата (647):
14.09.2024 Михаил Константинов прогнозира разпределението на мандатите в новия
парламент
14.09.2024 Делян Пеевски: ДПС - Ново начало ще работи за хората, заедно с хората
26.08.2024 Борислав Цеков открито срещу Кирил Петков: Важно му е заради "кеш в торби", пачки, пудели, контрабанда
25.08.2024 Вече е ясен външният министър в кабинета на Главчев
22.08.2024 Ключов ден за разрешаване на политическата криза у нас: Ще свика ли Радев консултации с парламентарните групи?
13.08.2024 Илия Кузманов: Има министри които се изживяват като царе и заповедите към нас са като към поданици
Още новини от Национални новини:
Не прибирайте банските в дълбокия гардероб
Електронните извинителни бележки на учениците се издават в деня н...
ВАС остави без разглеждане жалби на ДПС срещу решения на ЦИК за р...
Драгомир Драганов: Няма данни за пострадали или разрушения в Русе...
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София
Земетресение от 5,2 по Рихтер в Румъния е усетено и в Северна Бъл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).