Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отписват ни задълженията, ако не можем да плащаме
Автор: Екип Burgas24.bg 10:53 / 29.09.2013Коментари (3)867
© Burgas24.bg
Работи се по нов закон за фалит на физическите лица, чрез който ще бъдат защитени хората, натрупали неизплатими задължения към банки и държавната хазна. Това обяви депутатът от БСП Янаки Стоилов във Враца по време на среща с кметовете на общините.

Създаването на такъв закон на практика означава, че ще бъдат отписвани борчовете на хората, които са изпаднали във фалит. Идеята се коментира отдавна и дори е записана в предизборната програма на кабинета "Орешарски".

Предложението беше лансирано и през миналата година от Асоциацията на ощетените от кредитори. За въвеждането на такава мярка настояват и от Асоциация "Активни потребители". Тогава от неправителствените организации обясниха, че само в България и Румъния сред страните от ЕС все още няма законодателство за фалита на физически лица.

Янаки Стоилов обясни още, че наистина има нужда от прецизна регламентация в тази област. Той припомни, че в момента у нас липсва единен регистър на задълженията, в които да са сумирани всички задължения на физическите лица.

Проблем за много физически лица остават и просрочените задължения към хазната. В момента за данъците и осигуровките е въведен давностен срок от 5 години, след изтичането на който борчовете се зачеркват. Гражданите, които имат такива задължения обаче, трябва да подадат в НАП възражение. Само така задълженията им може да бъдат отписани по давност. Възражения ще може да се подават до края на 2014 г.

От думите на Стоилов стана ясно още, че се подготвят серия законодателни промени, които да помогнат на общините. Например предстоят изменения, свързани с единната сметка така, че да се улеснят плащанията към бюджета. Освен това ще бъдат ускорени процедурите по възлагане на обществени поръчки чрез законови промени.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.09.2013 г.
+1
 
 
Като не се плати телевизията ,веднага ни режат операторите !Наистина е така !
Aнонимен
на 29.09.2013 г.
+4
 
 
Струва ми се несправедливо към всички,които цял съзнателен живот си плащат съвестно задълженията,не си позволяват да теглят безразборно кредити,за да си купуват жилища и скъпи коли,а живеят няколко поколения заедно ,но с чиста съвест и без задължения към държавата,или към банките.Какъв е извода за младите и защо те трябва да бъдат честни и съвестни като излиза,че е по добре да не плащат осигуровки,здравни,даници и т.н.,защото като мине някакъв си срок ще им ги опростят.А БАЛАМИТЕ да плащат и да са си с чиста съвест,така ли е
Aнонимен
на 29.09.2013 г.
+2
 
 
Ето и подробностите в другите страни : 5 години без право на материални и имотни добиви, спестявания и инвестиции в други банки и обекти , дори и колата да не е по скъпа от 10 000 лв. и т. н. и т. н. Нов начин за легално пране на пари , за тези които ги имат !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: