Отбелязваме Международния ден на редките болести

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:50 / 28.02.2009
613
Във всички европейски страни, както и в САЩ, Япония, Аржентина днес отбелязват Международния ден на редките болести. В България денят ще протече под мотото "Твоята подкрепа е важна за нас" и се организира от Национален алианс на хората с редки болести и Информационния център за Редки болести и Лекарства Сираци. Патрон на събитието е г-жа Зорка Първанова.

Проявите в столицата включват благотворителен концерт от 11.00 ч. в Зала 11 на НДК, хепънинг пред НДК (от 10-13 ч.), както и благотворителна изложба във фоайето на зала 11. Пред централния вход на НДК ще пуснат символично 6 хиляди балона във въздуха. Денят ще бъде отбелязан с поредица от инициативи в Пловдив, Плевен, Сливен, Стара Загора.

Здравният министър Евгени Желев е поканен да участва в проявите. Очакванията от мерките, заложени в Националната програма финансиране на профилактика и лечение на пациенти с редки болести, са да бъде намален броят на децата, родени с тежки наследствени и генетични болести и да се подобри контрола на лечението на редки заболявания, посочват от здравното министерство.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Аутопсия разкри причината за смъртта на жената, брутално пребита ...
Отново измама, свързана с картите за градския транспорт у нас
Кола е по таван на магистрала "Тракия"
Нивото на ангажираност на хората над 60 години на трудовия пазар ...
Ще плащаме ли повече в ски курортите ни?
Млада жена се нуждае от нашата помощ, за да се излекува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).