Оставиха в ареста Колин Колев, един от обвиняемите за най-големия инкасо обир в България 

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
19:25 / 23.12.2023
796
Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Колин Колев, задържан за грабежа на инкасо автомобила от 15 ноември 2022 година. При инцидента, станал до голям столичен търговски център бяха откраднати над 5 милиона лева. Според магистратите има опасност той да извърши ново престъпление, но не и да се укрие.

По делото има разпит на свидетел с тайна самоличност. Той е един от хората, които Колев повикал в началото на 2022 година. Сега мъжът разказва пред разследващите за случилото се. Именно тайният свидетел разказал как е станал обирът на инкасото. Така, чрез разпита на свидетеля и след видеотехническа експертиза, става ясно, че петимата нападатели били в дълги черни роби, маскирани и с ръкавици. На колите са били поставени крадени украински номера, съобщават от NOVA. 

След обира до МОЛ-а нападателите тръгнали към паркинга на голяма столична болница, след което завили по черен път, където имало оставени други коли. По-рано днес от Софийската градска прокуратура съобщиха, че за грабежа от инкасо автомобила като обвиняеми са привлечени трима души.

Защитата му твърди, че има само предположения и няма никакви доказателства в тяхна подкрепа. Няма ДНК експертиза, която да установява, че Колев е бил в някой от автомобилите и няма как да се докаже евентуално участие на Колев, каза адвокат Юлиян Станков в съдебната зала. Колин Колев поиска да бъде освободен.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
04.01.2024 Обвиняемият за "обира на века", остава в ареста
04.01.2024 Гледат мярката на един от обвиняемите за най-големия инкасо обир в
България 
16.11.2022 Около 5 млн. лева са откраднати от инкасо автомобила в София
16.11.2022 Над 1 млн. лв. са задигнати при обира на инкасо автомобил в София
16.11.2022 Десислава Петрова: От обрания инкасо автомобил е открадната 7-цифрена сума
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).