Осигуряват възможност за личностно развитие на децата в институциите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:03 / 28.07.2010
329
Трябва да се осигури възможност за личностно развитие на децата и кариерно развитие на работещите в специализираните институции, каза заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова при откриването на конференция за реинтеграцията и социалното включване на младежите от домовете за деца, лишени от родителска грижа, в хотел "Радисън" вчера.

В специализираните институции в България живеят 7000 деца, от които 700 ще излязат тази година, отбеляза заместник-министър Симеонова. Тя уточни, че индивидуалната грижа и "личния проект" за бъдещо развитие трябва да са водещи в подготовката на младежите за напускането на специализираните институции. Сред целите на МТСП са създаването на социални услуги в подкрепа на семействата и рисковите групи, посочи заместник-министър Симеонова като уточни, че на изведените от специализираните институции деца ще се осигури семейна или близка до семейната среда.

По време на конференцията бе представено проучване на обществените нагласи в регионите Русе и Хасково към децата в специализираните институции.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Редки имена празнуват днес
МВР опроверга твърдението на икономистите, че са "най-раздутата и...
Окриха грешка при изчисляването на минималната заплата
Решават за абсолютната забрана за продажба на райски газ за физич...
Как да проверим здравния си статус и редовно ли работодателят ни ...
Определят номерата на партиите и коалициите за вота на 27 октомвр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).