Още 1 млн. лева за допълнително оборудване за медицинските хеликоптери

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
16:37 / 07.06.2024
1667
Правителството отпуска 1 млн. лева за допълнително оборудване за медицинския хеликоптер. Това обяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на посещението си на авиобаза на Главна дирекция "Гранична полиция", където инспектира възможностите за спешната медицинска помощ по въздух. 

Служебният министър-председател заяви, че оборудването ще бъде за планинско оборудване, кувьоз, както и за апаратура, осигуряваща непрекъснато подаване на кислород. 

Здравният министър Галя Кондева обяви, че са пристигнали писма от лечебни заведения с запитване за инсталиране на кувьоз в медицинската въздушна линейка. 

"Виждаме, че значително се покачва травматизмът в планината и затова използвахме случая да направим комплексно искане, дойде писмо от БЧК с предложение за това допълнително оборудване. Направихме искане във връзка с планинското спасяване", заяви Кондева. 

Тя каза, че в следващите два медицински хеликоптера, които страната ни очаква да получи, ще има инсталирано оборудване за планински спасителни мисии. 

Транспортният министър Георги Гвоздейков заяви, че вторият хеликоптер се очаква да пристигне с известно забавяне - очаква се да пристигне до най-късно до средата на месец октомври.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).