Операция "Шок" най-активна в Бургас, задържани са 49 лица в страната

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (12)
15:22 / 06.07.2011
2477
Задържаните при операция "Шок" вече станаха 49, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Специализираната операция се провежда под координацията и с участието на Европол и Сикрет сървиз. Проверки и арести се извършват на територията на цялата страна, но най-активно в Пловдив, Варна, Бургас и Самоков.

Цветанов уточни, че действията са били планирани и координирани по време на разговорите с директора на Европол Роб Уейнрайт през май. Оперативните действия са разпоредени от главния секретар на Вътрешното министерство Калин Георгиев и се провеждат под ръководството на Върховната касационна прокуратура и с участието на Националната следствена служба. Работи се основно по търсене на лица и моторни превозни средства, обявени за издирване по линия на Шенгенската информационна система.

По неофициална информация акцията е по искане на италианските специални служби, които настояват за ареста на 15 българи, замесени в трафик на наркотици и кражби на коли. Според други непотвърдени източници пък става въпрос за добре организирана престъпна група, занимаваща се с източване на банкомати, кредитни и дебитни карти. Участниците в престъпната схема имат и друга престъпна дейност, която в момента се документира. Акцията продължава и в момента, повече подробности ще бъдат съобщени след нейното приключване.

15 КПП-та са изградени на входно-изходните артерии във Варненска област заради операция "Шок", заяви директорът на ОД на МВР - Варна, комисар Димитър Димитров. Той заяви, че преди започване на акцията, само вчера са задържани три автомобила, обявени в Шенгенската система. Те са свързани с различни престъпления в европейски държави.

Недоволни в случая се оказват летовниците, тъй като на изхода на града в посока на курорта Златни пясъци се е образувала опашка от чакащи за проверка автомобили. Спират предимно луксозни джипове. Полицаите проверяват документите както на автомобилите, така и на пътуващите в тях.


Виж коментарите (12)

Още по темата (8):
16.01.2013 Екстрадираха 13 българи, задържани при международна операция "Шок-2“
25.08.2011 Нови 12 души, задържани при операция "Шок", бяха предадени на италианските власти
29.07.2011 България предаде на италианските власти 13 души, задържани при "Шок"
14.07.2011 Джеймс Уорлик: Благодарим ви за операция "Шок"
10.07.2011 Операция "Шок" започната след българска атака над сметка на Берлускони
07.07.2011 Задържаха общо 57 души в рамките на операция "Шок"
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).