Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Опасна мода сред тийнейджърите, стават ЕМО и прибягват до самоубийства
Автор: Екип Burgas24.bg 13:01 / 17.08.2012Коментари (11)969
© Internet
Опасна мода сред тийнейджърите добива все по-масов характер, алармират психолози и експерти. Истинските последователи на движението ЕМО се самонараняват и прибягват до самоубийства.

EМО-тийнейджърите се разпознават по силния грим, унисекс облеклото и асиметричната прическа с дълъг бретон, която закрива едното око. Винаги се закрива доброто око, защото човек трябва в същността си да страда, там е насочено въздействието върху оформящата се личност", обяснява д-р Димитър Батуров пред бТВ.

Субкултурата ЕМО тласка децата към депресия и изисква от тях да демонстрират публично, да се самонараняват. Рязането на вени или части от тялото ескалира до самоубийства, предупреждава клиничният психолог Блага Русева, която демонстрира десетки форуми в интернет с последователи на ЕМО.

"Лично аз искам да се самоубия. Всички хора ми се подиграват, без приятелите и хората, които обичам", споделя тийнейджър в един от форумите.

Само за година в психиатрия са лекувани 10 деца. Последният случай е на момиче в 7 клас, което направило опит за самоубийство с хапчета пред камера.

"Родителите могат да разпознаят самонараняванията. Едно от 50-те правила на ЕМО субкултурата е детето постоянно да се самонаранява, непрестанно да показва пред околните, че страда, че не е добре и да го прави пред всички. Добре е родителите да контролират и интернет пространството", съветва Русева.

Българските тийнейджъри добре познават ЕМО културата и опасностите, които крие. И психолози, и подрастващи са категорични в едно - най-често причината децата да се самонараняват се крие в семейството и решаването му трябва да тръгне оттам. Субкултурата, която ни заобикаля прави децата депресирани, а движението, в което намират себе си и сродни души, ги депресира още повече.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.09.2012 г.
0
 
 
Ейййй колко изпростяхте за да напишете нещо такова! Браво, браво. Опасна мода? '' Истинските последователи на движението ЕМО се самонараняват и прибягват до самоубийства. '' По-голяма глупост не бях чувала. Не мога да разбера защо като някой чуе емо го свързва с рязане?? Ами замислете се. Само емотата ли се държат така? Другите не го ли правят? Защо си мислите че всички емота са така? ''Субкултурата ЕМО тласка децата към депресия и изисква от тях да демонстрират публично, да се самонараняват.'' Ахахахахаха честно, излагате се. Замислете се преди да пишете нещо. Ако не ви е ясно така наречените ''емота'' дори ако го правят, крият това по всякакъв възможен начин. Винаги се усмихват и не показват на никой какво им е всъщност. За да прибягнат до нещо такова значи се е случило нещо в живота им, което дълбоко ги е наранило. Познавам такива хора и те са далеч от вашето описание. Оставете ни намира и не пишете такива глупости без да знаете нищо по въпроса. Защо например не говорите за жалките кифлички и к*рвички? Те развалят децата. О и замислете се..като видят някой различен веднага почват да му се подиграват и да го тормозят. България е една отвратителна страна в която щом хората видят нещо различно веднага го приемат за 'лошо' и 'опасно'. Спрете да използвате глупави стереотипи и да бъдете против различните от вас хора. Приемете го. Това че не изглеждат като вас не означава че се режат или самоубиват а просто че не ги е страх да покажат истинската си същност.
+11
 
 
Не трябваше да се премахва наборната военна служба и да се унищожават различните видове извънкласни занимания. 12-16 годишни ми се разхождат с 2 литрови бири и се мислят за оригинални повтаряйки бате, бате, като ненормални. Обществото толерира това поведение за това сме свидетели на подобни простотии.
Aнонимен
на 17.08.2012 г.
+10
 
 
КАКВО ЛИ ОщЕ щЕ ИЗЛЕЗЕ,ОПРЕДЕЛЕНО НЕ ВЪРВИ КЪМ ХУБАВО,ТРАГЕДИЯ СЛЕД ТРАГЕДИЯ
+12
 
 
Всички проблеми идват от семейството.Когато родителите се клатят - децата падат.Децата имат нужда от вниманието на родителите,от забавленията с тях и от пример за подражание.
+10
 
 
Това не е съвременна "опасна мода". Това си съществува от много години. Синът на моя приятелка беше попаднал в такава среда и мога да кажа, че основна причина е проблеми в семейството. Не напразно децата търсят внимание! Има и друго-наистина младите не са ангажирани с нищо, освен да са едни консуматори. Няма нищо смислено, с което да се занимават-висят пред компютрите, видиотяват се, събират се с други и нямат нормални теми за разговор освен простотии!! Мотика №10 сигурно би била добро решение, но то сега и бригади вече няма и лагери през лятото. Изобщо пълно затъпяване, е не всички деца разбира се!!
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Aнонимен
на 17.08.2012 г.
+36
 
 
По една мотика и на къра, толкова пустеещи плодородни земи има. Да нямат време и сили, за да си мислят глупости.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Хороскоп за деня
Олиото стигна цената на зехтина
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бури и градушки 2024
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: