Очаква се да изхарчим 3,5 млрд. лв. по празниците

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
08:56 / 24.12.2013
467
3,5 милиарда лева е сумата, която се очаква да изхарчат българите в празничния декември. Най-много заделяме за посрещане на Нова година извън дома, както и за бяла и черна техника.

Българинът все по-често предпочита да посрещне Новата година извън дома. Така за 2-3 нощувки в страната отделя между 200 и 400 лв. На Коледа пък се харчи най-много за трапезата и подаръците.

Нашенецът харчи около 35% от доходите си през декември за празниците. За да не надхвърлим прекалено бюджета си, финансисти съветват най-напред да запишем неотложните си разходи на хартия.

Това са както сметки за ток и парно, така и храна и изплащане на кредити. Едва след това трябва да направим бюджета за подаръци и празници. В противен случай рискуваме да се поддадем на изкушенията повече, отколкото можем да си позволим. Особено внимателни с емоционалните покупки трябва да са притежателите на кредитни карти.

Януари е най-тежкият месец не само за потребителите, но и за бизнеса. Затова коледните промоции често продължават и след Нова година. Така част от покупките - като например бяла или черна техника за дома, може да останат за сметка на януарската заплата, до която пък ще се преживява по-лесно.



Източник: bTV

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Голям пожар на 30 км от Пловдив затвори магистрала "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).