Обявяваме заеми над 5000 лева

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:17 / 15.10.2009
627
Заемите на обща стойност над 5000 лв. ще трябва да се обявяват в годишните данъчни декларации за получените от гражданите доходи. Това предвиждат промени в данъчните закони, които одобри Министерският съвет. Няма да се обявяват само заемите от банки. Целта на промяната е да се удари сивата икономика. Сега при данъчните ревизии на богаташи най-често те обясняват, че парите им са взети назаем от приятел или роднина и затова официално са обявили малки доходи. По този начин се обяснява произходът на парите за покупка на бентлита и луксозни жилища. С приетата промяна тази практика ще бъде прекратена.

Облекчават се и едноличните търговци. С промените се премахва изискването да подават в Националната агенция за приходи годишен финансов отчет. Вместо него предприятията на физическите лица - търговци, ще подават в статистиката годишен отчет за дейността си.

Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Какво рискуваме, ако телефонът е нашата банкова карта?
Янка Такева: 1853 лева е заплатата в средното образование, пенсио...
Брутално убийство: Мъж е убит с брадва, извършителя е задържан
Докога е безопасно да се влиза в морето?
Откриха изчезнала украйнка, обявена за национално издирване в кра...
Радев се срещна с външните министри на Оман и Саудитска Арабия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).