Обрат! Майката на Хриси е жива, министърка дала подвеждаща информация

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:06 / 13.09.2024
1164
Нинелла Върбанова е част от сдружение "Ангели на пътя“. То обединява родители и близки на убити деца и млади хора по пътищата на България. Убити от пияни, дрогирани, шофиращи в пъти над разрешената скорост или без шофьорска книжка. 

В нейно интервю пред вестник "Труд“ , тя съобщава че майката на Христина Дилева, едно от убитите от Георги Семерджиев момичета, е починала.

"Това ни беше казано на официална среща в Министерството на правосъдието на 04.07.2024 от министър Мария Павлова, в присъствието на шестима нейни колеги, както и на няколко човека от нашето сдружение."

След излизането на интервюто обаче се е оказало, че министърката е дала подвеждаща информация и майката на Христина Дилева е жива и здрава. Близки на Христина са заплашили Върбанова със съд.

"В нашето сдружение правим всичко на доброволни начала, отделяйки цялото си свободно време, включително това, което трябва да прекарваме с децата си и с близките си, на наши собствени разноски, само и само да направим така, че да има по-малко убити български деца и млади хора в бъдеще!" 

"На фона на нежеланието на корумпираните институции да работят в тази посока, на заглушаването ни от страна на националните медии, на незаинтересоваността на голяма част от обществото, за мен е изключително обидно и демотивиращо да бъда заплашвана и със съд за това ужасно недоразумение, предизвикано от политик от такъв ранг!"

"Вярвам, че като пешеходци и шофьори, като майки и бащи, ще допринесете на нашата кауза, която, всъщност, трябва да е кауза на цялото общество! Децата и младежите от сдружението няма да върнем от гробищата, но искаме да направим така, че там да не попадат други невинни! Които ще бъдат нечии други деца и близки!", допълва Нинелла Върбанова в своето отворено писмо.

Виж коментарите (0)

Още по темата (244):
08.09.2024 Майката на Хриси, която бе пометена от джипа на надрусания Георги Семерджиев, е починала
29.07.2024 Адвокат за случая "Семерджиев": Симона Радева никога не е признавала, че му е помогнала 
25.07.2024 Бившата полицайка, която помогна на Георги Семерджиев да се укрие, отива на
съд
22.04.2024 20 години затвор за Семерджиев
14.03.2024 Отложиха едно от делата срещу Георги Семерджиев
06.03.2024 Заличиха свидетел по делото "Семерджиев", чака се решение на съда
Още новини от Национални новини:
Донко Узунов е новият изпълнителен директор на ДКК
Антон Славчев остава шеф на антикорупционната комисия
Пребиха мъж заради паркомясто
Радев: Историите на децата, преборили онкохематологични заболяван...
Специален анализ казва има ли нужда от трета лента на АМ "Тракия"...
Министърът на иновациите и растежа: Целта ни са максимално прозра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).