"Краставицата трябва да отговаря на добър външен вид, дължина 25 см, да бъде с цилиндрична форма, без наранявания", обяснява Антонела Донушева, експерт в Областна служба "Земеделие".
Мая Грозданова пък от години гледа краставици в две малки оранжерии. Продава ги на пазара и има опит в това какво търсят клиентите. "Хората по принцип искат и крива краставица, защото е по-хрупкава от правата, а пък тоя, който е измислил това за правата краставица, нека да дойде да произвежда да видим дали може да изкара, освен на струг... да ядем дървени краставици", споделя мнението си жената.
За краставичарите новото изискване е смешно, особено задължителният минимум за дължина от 25 см. Контролът на произвежданите и предлаганите зеленчуци е възложен на Агенцията по безопасност на храните.
Източник: bTV