Нова агресия в Психиатрията в Раднево: Медицинска сестра е била нападната от буйстващ пациент

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:51 / 21.07.2023
1090
За пореден случай на агресия в Шесто мъжко отделение в Държавната психиатрична болница в Раднево сигнализира началникът му д-р Иван Добринов, предаде репортер на "Фокус". Инцидентът е станал снощи след като дежурната медицинска сестра в отделението хора със зависимости е била ритана в гърдите и лицето от буйстващ новопостъпил пациент. Той се е опитал да нападне и дежурния лекар. "Ужасът продължава!", коментира д-р Добринов.

Припомняме, че това се е случило часове след като персонала излезе в двора на лечебното заведение на мирен протест с искания за незабавно назначаване на специализирана охрана. Служителите се обединиха около твърдението, че това е изключително важно, за да се осигури както тяхната безопасност, така и тази на останалите пациенти. Към този момент все още достъпът до най-голямата психиатрична болница в страната е възможен и няма никой на входа, който да следи кой влиза и излиза.

Колеги на персонала от цялата страна ги подкрепят, застават зад тях и са склонни да се включат в нов протест, ако бъде съобщено предварително.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).