
ЗАРЕЖДАНЕ...
Нов стандарт за кюфтета и кебапчета у нас | ||||||
| ||||||
Новите изисквания вече са публикувани на сайта на БАБХ. Досега беше разрешено в кебапчетата и кюфтетата от пилешко месо да има 70% водно съдържание, а сега вече границата е 63 процента. В същото време се увеличава съдържанието на мазнини – от 15% досега на 21 процента според новата рецепта. Запазва се обаче съдържанието на сол – 2 на сто. Според документа заготовки на кюфтета и кебапчета вече ще предлагат охладени при 1 до 4 градуса, а не както досега – при 2 градуса. . Според рецепта кебапчетата и кюфтетата се приготвят от над 74 кг месо, малко над 18 кг сланина, сол, киселинни регулатори, кимион в различно съотношение, черен пипер, и около 3,9 кг вода и лед. От БАБХ напомниха, че стандартът "Стара планина" не е задължителен, но производителите, които посочват, че продуктите им отговарят на него, трябва да спазват рецептата. |
тел.: 0886 49 49 24
novini@burgas24.bg