Нов граничен полицейски кораб ще вдигне флаг в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:05 / 05.06.2023
759
Официалната церемония по вдигане на флага и присвояване на име "Балчик“ с бордови номер 524 на нов граничен полицейски кораб ще се състои на 7 юни на кея пред Морска гара - Бургас, съобщиха от МВР.

Това е първият кораб, получен от 13 години насам в резултат на изпълнен от Главна дирекция "Гранична полиция“ проект "Доставка на гранично-полицейски патрулен кораб – Оборудване за ФРОНТЕКС", финансиран по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Индикативна годишна работна програма 2018 на Фонд “Вътрешна сигурност".  В изпълнение на проекта е проведена обществена поръчка и е подписан договор между ГДГП и Baltic Workboats AS, Естония. Съгласно сключения договор, средствата за доставката на гранично-полицейския патрулен кораб са в размер на 30 580 851 лв.

Граничният патрулен кораб, построен в корабостроителницата на Baltic Workboats, е предназначен както за наблюдение на морската държавна граница на Република България, така и за участие в съвместни операции на Европейската агенция за гранична и брегова охрана. В края на  април 2023 г. той е доставен, извършено е обучение на служители на ГД “Гранична полиция" за експлоатация и обслужване на машините, механизмите, системите и оборудването му и в средата на май плавателният съд е приет и зачислен в щата на Главна дирекция “Гранична полиция".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).