Николай Василев: Ако има реформаторско правителство, догодина България ще стане част от еврозоната

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
11:22 / 09.10.2024
1155
Защо ни трябваше преди три години и половина, когато дойдоха новите политици, да се борим за някакво предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост? Имаше някакъв план, изготвен през 2021 г. Той не е бил съвършен, но нищо във вселената не е съвършено. Ако го бяхме приели, щяхме да сме го приключили досега. Изгубихме години да критикуваме миналото. Това коментира в ефира на NOVA NEWS бившият министър на икономиката Николай Василев.

"За мен е изключително важно да има редовно правителство. Една от многото негови задачи ще е да се справи с еврофондовете и ПВУ", обясни той.

Според бившия министър на икономиката има само един основен вариант за мнозинство за съставяне на редовен кабинет. "Такова мнозинство ще бъде прозападно, полуреформаторско. Възможната комбинация, която виждам, е между ГЕРБ, ПП-ДБ и ИТН", обясни още Василев.

Според него еврокомисарят по икономика Паоло Джентилони е бил против влизането на България в еврозоната. "От 2005 г. съм сигурно най-големият фен на влизането на България в еврозоната и съм участвал в пет национални конференции. Всеки път казваме, че след няколко години ще влезем, но не знам дали сега сме по-близо или по-далеч. Не виждам правителство с ясна политическа воля. Няма никаква реформа. Смятам, че ако има реформаторско правителство, догодина страната ни наистина може да стане част от еврозоната", допълни той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (450):
10.10.2024 България има реални шансове скоро да покрие нов критери
09.10.2024 Двойното обозначаване на стоките в магазина ще бъде задължително една година от приемането на еврото
07.10.2024 От март по магазините: Етикетът ще в лева и евро, за да свикваме
01.10.2024 Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната догодина
01.10.2024 Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората могат да загубят 6 – 7 лв.
27.09.2024 КФН даде срок до края на март – застрахователи, пенсионни дружества и други пренастройват системите си за плащане в евро
Още новини от Национални новини:
Какво е "такса водомер" и ще имаме ли по-високи сметки за вода?
ДПС-Ново начало представи пред ректори приоритетите си в сферата ...
Проф. Рачев ни зарадва
Искат защитни регулации за размера на наемите на жилища
Полк. Елин Алексов за авиокатастрофата край Граф Игнатиево: Карти...
Студ! Вижте градусите тази сутрин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).