Николай Рашков: В ЕС липсва експертиза на тема "Транспорт и логистика"

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
09:38 / 20.05.2024
1249
Какво ще направят кандидатите за евродепутати за пълноправното членство на България в Шенген? Какви са щетите за българския бизнес от опашките по сухопътните граници? Доколко са развити магистралите у нас на фона на пътната инфраструктура в останалата част от Европа? На тези въпроси отговаря кандидатът за евродепутат от ГЕРБ-СДС Николай Рашков.

"Факт е, че изоставаме по отношение на пътната инфраструктура. Изграждането на пътна инфраструктура и свързаност между населените места трябва да е приоритет на национално ниво. Една от основните теми за нас е приемането ни изцяло в Шенгенското пространство. Сухопътният Шенген е изключително важен за нас като транспортен бизнес и за нас като граждани. Загубите за икономиката възлизат над 1 милиард лева. Българската държава вече отговаря на всички изисквания за пълноправното членство. Липсва експертиза на тема "Транспорт и логистика" в институциите в ЕС. Аз мога да сложа тази експертиза на масата. Оттам нататък имаме нужда от здрава политическа воля, която да отстоява нашия интерес и заедно да се преборим за нашето право", заяви пред NOVA Рашков.

"Ако Австрия каже "да" и има воля да влезем до края на годината в сухопътния Шенген, аз и моите колеги бихме били повече от щастливи. Ние сме отговорили на всички изисквания. Оттук нататък темата е политизирана и се използва както им изнася", коментира Рашков.  

Попитан дали политическата ситуация у нас е "спирачка" за Шенген, той коментира, че да. "България има своя европейски път и транспортният бранш трябва да има свои представители в Европа, за да се развива правилно", каза Рашков.

Виж коментарите (0)

Още по темата (38):
26.06.2024 ПП-ДБ се присъединиха към групата на "Обнови Европа" в европарламента
20.06.2024 Ицо Хазарта за мястото си в Европарламента: Нека съм шантав, и по-добре
14.06.2024 Журналист с анализ какво предстои пред Европа след изборите
13.06.2024 Обявиха българските евродепутати: Елена Йончева отново заминава за Брюксел
12.06.2024 Елена Йончева става евродепутат, след като двама се отказаха
12.06.2024 Росен Желязков се отказва от Европейския парламент, остава депутат в
България
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).