Невролог: Хората с хипертония трябва да избягват тези храни и напитки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:22 / 02.06.2024
1135
Лекарят невролог Екатерина Демяновская твърди, че пациентите с хипертония трябва да избягват тези храни. На първо място, трябва да обърнете внимание на закуските, както и на съставките в ястия и напитки, които допринасят за задържането на течности. Това се отнася за всичко солено, мариновано и подправено. Както отбелязва специалистът, прекомерната консумация на сол води до задържане на течности в тялото и допринася за повишаване на кръвното налягане.

За да избегнете това, е важно да избягвате маринованите зеленчуци, да използвате минимум сол при приготвянето на ястията и да добавяте лимонов сок, ябълков или балсамов оцет, сушен чесън или водорасли, за да обогатите вкуса. Също така трябва да избягвате колбаси и внимателно да следите приема на храни, богати на животински мазнини, тъй като това може да доведе до повишаване на нивата на холестерола, което е опасно за хипертония. Що се отнася до напитките, пациентите с хипертония трябва да избягват сладките газирани напитки и шампанското, пише zdrave.to.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Уникален! Ергенът Евгени с емоционален призив към шофьорите
Обявиха червен код за половин България!
Депутати от "Величие" отправяли заплахи към Ивелин Михайлов, казв...
Две степени на опасност са обявени за утре!
Международна военноморска група, с българско участие, започва раб...
Горан Благоев: Св. Синод най-накрая да излезе със становище за во...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).