ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наричат го "син домат", сега му е сезонът, много е полезен и е в основата на десетки вкусни манджи | ||||||
| ||||||
По това време на годината, патладжаните са достъпни на пазара и цената им е е приемлива. Много са рецептите за приготвяне – най простото е да го нарежете на дебели филийки и да го метнете във фурната с малко мазнина, сол и черен пипер. Запечен, лесно се гарнира и със смес за мусака- кайма, лук, морков и домат. Отива му и копър, когато го режем в салата. Ето ви една много бърза и изключително успешна рецепта: Необходими продукти: – два патладжана – един морков –сирене Рикота – малко копър –3-4 обезкостени маслини – един домат – шепа-две пресен спанак Приготвяте като плънка Начин на приготвяне: Измивате добре патладжаните, не ги белите. Разрязвате ги на две равни части по дължина и правите прорези във вътрешността. Слагате във фурната с малко мазнина /за предпочитане зехтин/. Печете до златисто и после изсипвате плънката. Печете около 20 минути, може да добавите и малко настърган кашкавал или моцарела, но след като изключите фурната. Всичко това ще ви отнеме под 30 мин., а предястието се явява дори като основно ястие за хората, които пазят линия. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Затварят този път в Бургаско
05:00 / 23.11.2024
Временна организация на движението се въвежда в квартал "Рудник"
12:36 / 23.11.2024
Млад шофьор прегази легнал на пътя бургазлия
09:16 / 25.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета