Намират работа 4 месеца след дипломирането

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
14:14 / 02.03.2012
1078
Социалното министерство ще намира работа и стажове на младежи до 4 месеца след като завършат средно или висше образование. Мярката е част от националната инициатива "Работа за младите хора в България 2012 - 2013 г.", съобщи социалният министър Тотю Младенов. Бюрата по труда и агенциите за временно намиране на работа ще координират процеса за осигуряване на работа на младежите. 10 кариерни и 28 информационни центъра, финансирани с евросредства, също ще помогнат на младите, но най-голяма ще е ролята на работодателите.

Заплащането за стажовете ще бъде в зависимост от самата професия, а не както досегашните програми, където младежите получаваха минимална заплата. "Тази година трябва да усвоим 420 млн. лв. от националния план по заетостта и от оперативната програма, която е предназначена за субсидиране на заетост в бизнеса, за стажуване, чиракуване, за квалификация и преквалификация. И именно заради това ще се сключи това споразумение между правителство, синдикати и работодатели." На 14 март националната инициатива ще бъде внесена в Министерския съвет. На базата на нея ще бъде сключено споразумението.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Експерт: Украинските яйца разбиват пазара – време е за тотална за...
Експерт: 360 000 пътувания на българи в страната само за 6-и и 22...
Ваня Григорова с намек за политическото си бъдеще
Доц. д-р Мариана Тодорова: "Фокус" прави революция, само няколко ...
Почина Милен Люцканов
Нов скок в цената на олиото?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).