Намаляват въпросите в листовките за шофьори, но увеличават отговорите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (11)
15:00 / 04.06.2011
740
Кандидат-шофьорите ще трябва да решават нови листовки от есента. Обсъжда се намаляване на броя на въпросите в теоретичния изпит, но те ще бъдат с повече от един верен отговор. До идеята се е стигнало след среща на транспортния министър Ивайло Московски с браншови организации на автомото преподаватели.

Целта на промените е постигането на по-ефективен и удобен вариант на електронни листовки с индивидуален баркод за кандидат-шофьорите. "Предстоящото въвеждане на баркодовете на листовките е, за да се генерира база данни информация и да се избегне голяма бумащина. Целта е да се минимизират възможностите за спекулации", добави той.

Министър Московски обяви, че електронните листовки ще бъдат въведени до края на годината. Ще има гратисен период, в който автошколите ще могат да използват и стария и новия вид тестове. "Ще има гратисен период около 2-3 години, в който ще се използват и двата модела - електронен и хартиен, така че хората да имат време да свикнат с електронния вариант на листовката", заяви той. "Ще има възможност да се правят много модерен тип изпити чрез тези листовки, включително да има и 3D варианти", каза още министърът.

Министърът каза още, че се обмислят още промени на обучителния процес, този път свързани с практическата част, където може да бъдат въведени модерни полигони.

Източник: Дарик Радио


Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).