Намалиха администрацията на парламента с 90 щата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:06 / 01.09.2009
966
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева представи новата структура на администрацията на Народното събрание. Тя посочи, че щатът е намален с 90 бройки, като в по-голямата част става въпрос за служители, навършили пенсионна възраст. От тях ефективно съкратени са 12 служители, чиито отдели са били създадени в края на мандата на 40-то Народно събрание.

По думите на Цачева, това са длъжности, създадени за конкретни хора, и са ненужни. Няма напрежение и политическа чистка в администрацията на парламента, заяви тя.

Парламентът работи със задоволителни темпове в сравнение с предходните два мандата, каза Цецка Цачева. Тя посочи, че според справка почти два месеца след конституирането на кабинета на премиера Сергей Станишев, Министерският съвет не е внасял в Народното събрание проекти на закони.

Цачева е освободила от длъжност директора на Дирекция "Управление на собствеността" към Народното събрание Димитър Радонов по негово желание. Това съобщи тя на пресконференция, на която представи законодателната програма на парламента за септември.

Тя посочи, че Радонов е бил назначен на поста на намалено работно време, за да бъде заобиколен закон, който предвижда за тази длъжност да се заема след конкурс.

Председателят на Народното събрание съобщи, че в края на декември 2008 г. е сключен договор за закупуване на компютри и принтери за Народното събрание на стойност 522 324 лева с ДДС, като единичната цена на преносим компютър е 2570 лева без ДДС. По думите й такива компютри в търговските вериги струват 980 лева.

Цачева посочи, че според специалисти по такава техника, цената е завишена и договорът е изпратен на разследващите органи, за да се прецени каква е загубата за Народното събрание от тази обществена поръчка.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Редки имена празнуват днес
МВР опроверга твърдението на икономистите, че са "най-раздутата и...
Окриха грешка при изчисляването на минималната заплата
Решават за абсолютната забрана за продажба на райски газ за физич...
Как да проверим здравния си статус и редовно ли работодателят ни ...
Определят номерата на партиите и коалициите за вота на 27 октомвр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).