Най-актуалният списък със затворени пътища в страната!

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
12:21 / 26.11.2023
3249
1110 снегопочистващи машини са на терен и обработват пътищата от републиканската пътна мрежа. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласните и второкласните пътища и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Ограничено е преминаването на всички моторни превозни средства през Старопланинските проходи "Република“, "Троянски“, "Шипка“, "Котленски“ и "Ришки“. Поради тежките метеорологични условия, силен снеговалеж и снегонавявания е ограничено преминаването на тежкотоварни камиони над 12 т през проходите "Превала“ и "Рожен“, съобщиха за "Фокус" от пътната агенция.

Поради лоши метеорологични условия и нулева видимост временно е ограничено движението на всички МПС на територията на област Разград, Силистра и Добрич,освен по път I-9 Дуранкулак - Варна. По първокласния път е ограничено движението на камионите над 12 тона.

Затворени за всички МПС на територията на област Шумен са път I-2 Русе – Варна, път II-27 Нови пазар - Балчик и път I-7 от Велики Преслав до Върбица.

В област Смолян е ограничено движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета поради силен вятър и снегонавявания.

През изминалата нощ има множество сигнали за паднали дървета в областите Враца, Велико Търново, Габрово и Разград. Екипите работят по отстраняването им.

Агенция "Пътна инфраструктура“ апелира водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Виж коментарите (0)

Още по темата (433):
15.10.2024 Проф. Рачев: Очаква ни скучно време
28.09.2024 Слънце в събота, но рязка промяна в неделя!
26.09.2024 Цената на природния газ пада, вижте с колко 
24.09.2024 Ще плащаме ли повече в ски курортите ни?
23.09.2024 Българинът и компотите в мазата
21.09.2024 Над 300 хил. българи кандидатстваха за помощи за отопление – вижте докога е срокът
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).