Надзирателите готвят протестен митинг

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:03 / 22.05.2012
406
Надзирателите в България ще протестират на 10 юни в София. Това реши управителният съвет на Синдиката на служителите в затворите в България, който вчера заседава в Пловдив. Протестният национален митинг ще е пред министерствата на финансите и правосъдието.

Надзирателите в затворите и следствените арести нямат право на ефективни стачни действия. Затова ще протестират с митинг. Надзирателите настояват за индексиране на социалните плащания, които включват увеличаване на порциона за храна. Искат качествени обувки и облекла, както и защитни средства. Исканията им са свързани с ниските заплати, условията на труд и недостига на кадри.

Тежкият и сложен труд и ниската мотивация са основните причини за голямото текучество и предстоящите протести. Надзирателите ще отменят протеста само ако от финансовото и правосъдното министерства отговорят положително на исканията им. Те са изпратени в писмена форма преди седмица. Отговор обаче все още няма.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ваксините срещу грип са налични в аптечната мрежа
Рано тази сутрин: ПТП на АМ "Тракия" между 3 автомобила
Проф. Кантарджиев: Ликвидирахме тази заплаха!
Празник е! Не трябва да се взимат съдбоносни решения
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).