НИМХ: Утре ще преобладава слънчево време

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:27 / 07.09.2011
559
Още преди полунощ облачността над по-голямата част от страната ще намалее. Към края на нощта над северните райони ще се появи висока облачност. Утре ще преобладава слънчево време. Такава е прогнозата на НИМХ-БАН, съобщи дежурният синоптик Анастасия Стойчева.

По-значителни временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, когато на отделни места в североизточните райони и Рило-Родопската област ще превали и прегърми. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина временно до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 27 и 32°, в София - около 28°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно по северното крайбрежие е възможно да превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, отначало от запад, през втората половина от деня временно от югозапад. Максимални температури на въздуха - между 26 и 30°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, с тенденция на усилване през втората половина от деня.

Над планините ще има временни увеличения на облачността, по-значителни през втората половина от деня, когато на отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали и прегърми. Ще духа слаб, по високите и открити части умерен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 21°, на 2000 метра - около 15°.

В петък вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Дунавската равнина и Източна България ще бъде умерен. Ще има променлива облачност, над много райони по-често незначителна. Максимални температури между 27 и 32°. В събота и неделя ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще стихне. Температурите ще бъдат с градус-два по-ниски.

Източник: ИА "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).