НИМХ: През декември средните температури по Черноморието ще са около 4 градуса

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
16:38 / 28.11.2011
870
Тази година се очаква средната месечна температура за декември да бъде около и над нормата, която в Северна България и високите полета е около 0˚, в Горнотракийската низина - 2-3˚, по Черноморието и в най-южните райони - около 4˚, в планините - от минус 5 до минус 1°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Марияна Попова, дежурен синоптик.

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 8 и минус 13°, а най-високите - между 13 и 18°. Средната месечна сума на валежите ще бъде около нормата, която в по-голямата част от страната е между 30 и 60 mm, в планините и най-южните райони - между 60 и 120 mm.

Първото десетдневие ще започне с топло и сухо време, в планините и планинските райони и предимно слънчево, в равнинната част - ще има мъгли и ниска облачност. Промяна на времето се очаква около средата на десетдневието и през втората половина ще има повече облачност и условия за валежи, в равнинната част - предимно от дъжд, в планините - от сняг. В края на валежния епизод се очаква краткотрайно застудяване и е възможно в Северна България и по високите полета на Западна дъждът временно да премине в сняг преди да спре.

През първата половина от второто десетдневие динамиката на атмосферните процеси ще се увеличи и времето ще е променливо, по-често предимно облачно. Очакват се и валежи, в Южна България - предимно от дъжд, в Северна и по високите полета на Западна - дъжд и сняг. Трайна снежна покривка ще се образува главно в планините. През втората половина от десетдневието времето ще е по-спокойно и в равнинната част от страната ще има условия за мъгли.

През първите 2-3 дни от третото десетдневие времето ще остане сухо, но след това ще следва период с по-динамично и променливо време. Около Коледа има повишена вероятност за валежи, а впоследствие и понижение на температурите, а към края на десетдневието - за затопляне.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (4)

Още по темата (177):
23.03.2012 Минахме през "екстремна" зима, била най-суровата от 60 години
19.03.2012 Спестяват 2 млн. лв. от зимното почистване
12.03.2012 "Жълт код" за Бургаско заради силен вятър
03.03.2012 Снежна буря блокира наши елитни спортисти
28.02.2012 И днес "жълт код" за Бургаско
27.02.2012 "Жълт код" за Бургаско заради силен вятър
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).