НБУ "Михаил Лъкатник" с две награди от европейско състезание

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:28 / 19.10.2011
1024
Бивши и настоящи ученици от
НБУ "Михаил Лъкатник":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 15 октомври от 18:30 часа в хотел "Шератон" , гр. София се състоя тържествена европейска церемония за награждаване на ученици и учители от 6 държави, включително и България, победители в общоевропейския проект-конкурс 'U4energy - European school challenge on energy efficiency'. Организатори на събитието бяха Фондация "Приложни изследвания и комуникации" и Програма "Екоучилища" в България, съвместно с Европейската училищна мрежа Schoolnet и Европейската комисия. България бе удостоена с честта да бъде домакин на събитието поради активното включване на български училища от цялата страна, две от които са сред наградените.

НБУ "Михаил Лъкатник" -Бургас е победител в две от категориите: категория А "Енергийно ефективни мерки в училище", и категория Б "Педагогически дейности за популяризиране на ефективното използване на енергия". В третата категория С "Най-добрата кампания за енергийна ефективност", победител е НУ "Любен Каравелов" - Нова Загора.

Госпожа Въжарова, директор на НБУ, заедно с ученичката Виктория Петрова, получиха наградата лично от г-н Делян Добре, Заместник- министър, Министирство на икономиката, енергетиката и туризма.

Наградата на г-жа Таня Атанасова, победител в категория Б, бе връчена от г-жа Ваня Кастрева, Началник на РИО-София-град.

Г-жа Петя Йорданова, Посланик на U4energy в България, връчи наградите на победителите в категория С.
Конкурсът между началните и средни училища във всички страни-членки на ЕС "U4energy" цели да въвлече учениците в борбата за повишаване на енергийната ефективност в ЕС и да повиши осъзнаването на проблема от младите поколения. Той продължава две учебни години (2010-11 and 2011-12) в рамките на Плана за действие за енергийна ефективност, финансирана по Програма Intelligent Energy Europe. Европейският комисар по енергетиката г-н Йотингер лично даде старт на конкурса на 16 септември 2010 г. в Брюксел и заяви, че очаква с интерес резултатите от състезанието между ученици, учители и училища.

Първият етап на конкурса приключи през май 2011 г. с 476 участници от 31 държави. Националните победители бяха оценени от европейско жури, което избра най-добрите сред тях и те бяха наградени на Европейската церемония по награждаването в София на 15 октомври 2011 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).