НАП проверява още изпълнители

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:35 / 11.12.2009
1071
Продължават проверките на НАП в развлекателния бизнес. В списъка на данъчните вече са нови 21 фолк, естрадни, рок и рап изпълнители - Алисия, Тони Стораро, Тони Дачева, Кали, Мария Илиева, Графа, Нели Рангелова, Орлин Горанов, Тони Димитрова, Силвия Кацарова, Кристина Димитрова, Софи Маринова, Сашка Васева, Десислава, Емануела, Цветелина, Таня Боева, Мира, Устата, Теодора и Ерик.

От приходната агенция вече са изискали от всички продуцентски компании писмени справки за ангажиментите и възнагражденията, които са платени на изпълнителите. През следващата седмица започват и открити наблюдения на НАП в заведенията, където най-често имат участия популярните изпълнители. Инспекторите ще следят за оборотите в заведенията, ще проверяват каква част от входните такси се отчита като оборот, както и начинът на заплащане на хонорарите на звездите.

Собственикът на Пайнер ООД Митко Димитров се срещна с изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов днес. На срещата бяха обсъдени течащите проверки на НАП сред фолк изпълнителите.

Г-н Стефанов изрично подчерта, че действията на НАП не са тенденциозно насочени срещу изпълнителите на Пайнер, а се проверява целия бранш. Директорът на НАП изтъкна, че агенцията изпълнява законовите си задължения и основната цел на проверките е да се декларират реалните възнаграждения занапред. „Проверяваме десетки други браншове, но интересът към изпълнителите е по-голям защото са известни в обществото. Гарантирам, че НАП ще си свърши работата съобразно закона и коректните нямат повод за притеснения.", каза на срещата Красимир Стефанов.

Димитров посочи, че Пайнер е компания, която е изрядна към бюджета. Преди две години е била ревизирана и не са били открити нарушения, дори фирмата е получила награда за голям данъкоплатец в Хасковския регион. Собственикът на Пайнер увери директора на НАП, че ще окаже пълно съдействие на проверяващите.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
22.12.2009 25 футболисти под лупата на НАП-Бургас
01.12.2009 Сред проверяваните от НАП звезди са Лили Иванова, Васил Найденов и Азис
Още новини от Национални новини:
Катя Панева от ПП "Демократична България": Убедени сме, че ние ще...
Борисов: Очаквам хората най-сетне да прогледнат
Ето кои са номерата на партиите и коалициите за изборите на 27 ок...
Тома Биков: Който и номер да се беше паднал, ГЕРБ ще победи
Атидже Вели: Ще отговорим на очакванията на българските граждани....
Все повече са случаите на хора със запушена канализация заради мо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).