НАП погна заподозрени за участие в престъпна група

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
14:24 / 16.05.2024
1294
Националната агенция за приходите проверява общо 40 граждани и свързани с тях фирми по подозрение в участие в престъпна група за строителни измами, действала във Варна и региона. По първоначална информация строителната бригада обещавала извършването на ремонтни дейности на покриви и огради, договаряли си определено заплащане, но след това променяли условията си и изнудвали клиентите си да им доплащат големи суми. За получените суми те не издавали платежни документи, с което са ощетили фиска, съобщиха от НАП. 

Първоначално сигналът за престъпната дейност е подаден в приходната агенция от Областна дирекция на МВР в морската столица и се отнася до 7 души и три фирми, които извършват строително-ремонтни дейности във варненска област. Данъчните инспектори са започнали незабавни проверки и ревизии на посочените лица. Впоследствие, след медийни публикации, НАП се самосезира и образува контролни производства на още 30 физически и юридически лица.

Към момента, НАП извършва общо 7 ревизии, 11 проверки за съпоставка на доходи и имущество на физически лица и 29 контролни производства за установяване на факти и обстоятелства. 20 от проверките вече са приключили, като при повечето от тях са установени несъответствия между декларираните доходи и придобито имущество. По тази причина са започнали 6 ревизии, които все още не са приключили. Предстои да бъдат възложени още 5.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).