Мъж в нетрезво състояние е заплашвал пациенти и лекари с нож

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (0)
22:29 / 28.09.2024
186
Мъж е заплашвал пациенти и лекари с нож в "Пирогов". За това разказа очевидец в социалните мрежи. Публикуваме текста му без редакторска намеса:

"Да се разкарваш из УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" с нож и да заплашваш пациентите и лекарите е напълно нормално според охраната на болницата. Това разбрах днес, когато попаднах в Спешното с травма на един от пръстите на дясната си ръка.

Пред травматологията в един момент се появи приятел на пациент с контузия на дланта, който като мен и останалите хора чакаше своя ред.

Въпросният приятел, едър и пълен завършен простак, беше във видимо нетрезво състояние. Не ме интересува дали беше пил, или беше на наркотици, въпреки че според мен беше комбинирал двете. Той се възмути от това, че приятелят му чака твърде дълго, почука шумно на вратата на кабинета, отвориха му и му казаха, че си има ред. През цялото време не спираш да дърдори на какво ще ги направи всичките.

Постоянно говореше глупости на хората, които минаваха, били те пациенти, били медицински персонал. После започна да си говори с една лекарка. Попита я дали иска да ѝ покаже ножа си. Беше агресивен. Жената направи знак на охраната да дойде. Появи се полицай, предупреди дангалака и си тръгна.

Дангалакът действително имаше нож, с острие от може би около петнайсет-двайсет сантиметра, който носеше под горнището на анцунга, с което беше облечен. Той продължи да напада вербално хората около себе си, включително мен за "педалските“ ми розови панталони и "арабската“ ми брада. Явно би бил щастлив на някаква провокация.

Повикахме охраната отново, като този път обяснихме как дангалакът заплашва и обижда хората. Този път те реагираха и го отведоха някъде.

Когато си тръгваме обаче, забелязахме, че просто го бяха преместили пред регистратурата. За него няма да има никакви последствия заради това, че е заплашвал медицински персонал с хладно оръжие. И очевидно не са взети никакви смислени мерки, само са си казали, че сега не прави твърде големи проблеми. Докато минавахме край него, той, естествено, продължи да ме псува и да ме заплашва.

Урокът за този човек е, че може безнаказано да влиза в болница с нож на колана си, да заплашва хората и да го оставят на регистратурата, за да изчака приятеля си.

Това е проблемът с безнаказаността в България. И тук няма да ни помогне само съдебната реформа, защото на неработещи институции и двайсет съдебни реформи са им малко. Не. Докато охраната на Пирогов, сред която има полицаи, не реагира адекватно и не праща подобни индивиди в ареста или изтрезвителното, те все повече ще се разпищолват. И ние ще чувстваме, че тяхното поведение се поощрява. Защото то наистина се поощрява.

Обикновено тук следват полицайските обяснения, че те нищо не могат да направят, защото системата им връзва ръцете. В същото време ние сме държавата в ЕС, която отделя най-много от бюджета си за полиция. Резултатът е ножове и обиди в болници. И нежелание за реакция от страна на полицията.

През цялото време си представях как съм в Щатите, където на този му бият един електрошок и директно му слагат белезниците. Но не би било. Живея в държава, в която полицаите се опитват да се разберат с подобни хора с добро, "за да си нямаме проблеми“, и ги оставят агресивни и въоръжени сред други хора, без да си помислят, че за няколко секунди някой може да бъде сериозно наранен и да стане голям фал.

Иначе благодаря на лекарите от Пирогов, които ми обърнаха нужното внимание и дадоха най-доброто от себе си!!! Надявам се с тази безхаберна охрана да не изядат бой някой път".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Никола Николов-Паскал от аферата с митниците е задържан
Красимир Каракачанов: Господин Мицкоски ще се опитва да насажда о...
Военният министър с важна информация за доставка на самолетите F-...
Предупредиха ни: Идва бум на вирусите
Публикуваха прогнозата за времето
Предприемат се мерки от българската държава за извеждането на сън...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).