Може да имате четиридневна работна седмица, но само ако работите с изкуствен интелект

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:55 / 14.05.2024
1645
Четиридневната работна седмица набира скорост като нов модел на работа. Мнозина обаче се съмняват, че това решение би повлияло негативно на продуктивността.

"Ако успеем да се преквалифицираме и нагодим по технологиите и изкуствения интелект, може да се пристъпи към 4-дневна седмица. Става дума например за сферите маркетинг и продажби. Изкуственият интелект може да увеличи производителността, така че при 4 дни, свършената работа да е в количеството за 5. Възможно е да станете много по-ценен на работодателя си, защото успешно взаимодействате с новите технологии, а те не могат да функционират сами", заяви пред NOVA Валентин Кръстев, управител на фирма за човешки ресурси. 

По думите му мотивацията за работа е ключова. "Разлика в заплащането на пушачи и непушачи не бива да има, но кратки паузи за почивка - да. Те са ефективно лекарство срещу бърнаут. Ограничаването на социалните мрежи в работно време може да се случи, но те могат да се ползват във времето за почивка", смята той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).