Морска администрация ще роботи по няколко проекта с еврофинансиране

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:48 / 29.03.2012
618
Изпълнителна агенция "Морска администрация" е партньор по няколко европейски проекта. Това заяви кап. Сергей Църнаклийски, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Морска администрация".

Той посочи, че агенцията ще изпълнява проект, който свързва Адриатическо море, река Дунав и Черно море. Очаква се потвърждение за два проекта, които са продължение на проекти, изпълнявани от "Морска администрация" през миналата година и проект, който се отнася до обучението на речни кадри на стойност около 300 000 евро.

"Има и пети проект, по който подадохме заявка и имаме големи шансове да се включим - община Видин се отказа да го изпълнява и сега е нужен партньор от българска страна. Явно "Морска администрация" е надежден партньор защото веднага се обърнаха към нас", допълни Църнаклийски. Два от проектите са на стойност по 250 000 евро с 85 % европейско финансиране и 15 % съфиансиране. Проектите обхващат транспортиране на стоки на къси разстояния по море, пренасочването им по вътрешни водни пътища и ж. п. транспорт защото пътищата и магистралите в Европа са все по-натоварени.

Църнаклийски допълни, че агенцията е инициирала законова промяна в наредбата, която контролира атракционните плавателни съдове. "Целта е да се разделят корабчетата, които плават по р. Дунав и тези, които са за море. Дейността по реките ще бъде изведена в отделен раздел. Промени ще има и в наредбата з по-малките плажове. При тях в морето ще се изградят понтони, където ще може да има плажуващи за да не се пренаселват. Разходите по изграждането ще бъдат поети от концесионерите", посочи още той.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Експерт: Украинските яйца разбиват пазара – време е за тотална за...
Експерт: 360 000 пътувания на българи в страната само за 6-и и 22...
Ваня Григорова с намек за политическото си бъдеще
Доц. д-р Мариана Тодорова: "Фокус" прави революция, само няколко ...
Почина Милен Люцканов
Нов скок в цената на олиото?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).