Морето и корабите били една от най-очакваните теми от филателистите у нас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:21 / 14.12.2012
756
Пощенско-филателно издание в колекционерски тираж от 645 бр. отбелязва 120-годишнината на българското морско търговско корабоплаване. Печатът за пускане в употреба бе поставен от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов и изпълнителния директор на "Морска администрация" Сергей Църнаклийски. Илюстрованата карта е по проект на художника Симеон Кръстев.

Морето и корабите са една от най-очакваните теми от филателистите в България, затова и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията всяка година включва в тематичния план издание от тази област. Това каза по време на церемонията заместник-министър Борисов.

Той добави, че 14 декември 1892 г. е официалната дата на създаване на българския морски търговски флот. Тогава Народното събрание приема Закон за съставяне на "Българско търговско параходно дружество по Черно море" със седалище във Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Калин Стоянов: Приех сериозно отправената покана от Делян Пеевски...
Тежка катастрофа с три автомобила затвори пътя между Монтана и Ви...
Лъчезар Богданов: Ето какво ни чака със заплатите
Чуждестранни инвеститори се изтеглят от България, а десетки хора ...
Анестезиолог: На 27 октомври искам да видя как лъвовете излизат д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).