Мокри настилки на отделни места по магистралите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:08 / 12.05.2012
566
Републиканските пътища са проходими. Пътните настилки са сухи, на отделни места в страната са мокри, предупреждават от МВР.

Настилките са мокри в отделни участъци по всички магистрали. По "Тракия" движението е допълнително затруднено от ремонт. Запълват се фуги и пукнатини от км. 97+000 до км. 100+000 в активната лента за движение посока към Пловдив, в област Пазарджик.

По магистрала "Хемус" пък от км. 383+130 до км. 385+940 се извършва монтаж на нова стоманено предпазна ограда.

И след края на зимния сезон затворени за всички автомобили са проходите "Златишки" и "Твърдишки". "Дюлинският проход" остава затворен за движение на всички товарни автомобили.

Ограничения за товарни автомобили има още и за "Айтоския проход" - камиони над 20 тона не могат да преминават през стоманения мост на река Казан дере. За камиони с тегло над 10 тона има забрана за преминаване през проходите "Петрохан", "Шипка" и "Вратник".

От МВР напомнята и за ограниченията за движение на камиони от 16 до 22 часа за последния работен ден и за последния почивен ден от седмицата. Забранява движението на тежкотоварни автомобили (включително с ремаркета и полуремаркета) с повече от 2 оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по втомагистралите, пътища I-ви клас, както и пътища II-ри клас в участъците: ІІ-55 Дебелец-Гурково , ІІ-66 Ст. Загора- Сливен, ІІ-99 Бургас-Царево, ІІ-11 и ІІ-15 Оряхово-Мизия, ІІ-86 Пловдив-Смолян, ІІ-19 Симитли-Гоце Делчев, ІІ-18 Околовръстен път София, ІІ-29 Добрич-границата с Румъния.

Това ограничение обаче не се за камиони, които превозват бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ваксините срещу грип са налични в аптечната мрежа
Рано тази сутрин: ПТП на АМ "Тракия" между 3 автомобила
Проф. Кантарджиев: Ликвидирахме тази заплаха!
Празник е! Не трябва да се взимат съдбоносни решения
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).