Митничари спряха за проверка шофьор на тир и откриха нещо много интересно в джоба на якето му

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:08 / 07.04.2023
753
Над половин килограм живак задържаха на 04.04.2023 г. митническите служители на МП "Капитан Андреево". Токсичното вещество е открито във вътрешен джоб на якето на водач на товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция за Хърватия, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При извършения личен преглед на шофьора – турски гражданин, във вътрешния джоб на якето, с което той бил облечен е открито, обвито с прозрачно полиетиленово фолио стъклено бурканче, съдържащо сребриста течност с висока плътност. Откритото вещество е с бруто тегло 590 грама с физически характеристики на отровния метален живак.

Предметът на контрабандата е задържан. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

На водача на товарния автомобил с инициали И.Е., на 53 г., турски гражданин, е повдигнато обвинение по чл.242, ал.1, буква "г" от НК за опит да бъде пренесено през границата на страната без знанието и разрешението на митниците отровното вещество – метален живак. На нарушителя е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана да напуска пределите на Република България, освен с разрешение на Окръжна прокуратура- Хасково. Разследването по случая продължава.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).